Etusivulle

 
seikkailija
retki
 
partiopaita
 
 
 
 
 
 
Toiminta - Seikkailijat

Sudenpennut | Seikkailijat | Tarpojat | Samoajat | Vaeltajat | Johtajisto | Hallitus

Seikkailijat ovat uuden ohjelman mukaisesti 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijakausi kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen siirrytään tarpojiin. Seikkailijajoukkue kokoontuu kerran viikossa. Lisäksi joukkueella on retki tai muu tapahtuma noin kerran kuussa.

Seikkailijajoukkueella on 1–2 johtajaa, sampoa, joista ainakin toisen tulisi olla yli 22-vuotias eli aikuinen. Sampo vastaa toiminnan suunnittelusta ja laadusta. Sampo on vastuussa ryhmäläisten turvallisuudesta toiminnan aikana. Sampo osallistuu viikoittaisiin kokouksiin, retkille, leireille, kilpailuihin ja muihin ryhmän tapahtumiin. Sammon apuna voi toimia toinen sampo, joka on myös aikuinen tai vaeltajaikäinen. Johtajat käyttävät apunaan seikkailijaikäisiä vertaisjohtajia eli vartionjohtajia ja tarpojien johtamisharjoittelijoita.

Huom! Otamme uusia jäseniä vastaan vuoden ympäri. Mukaan voit ilmoittautua lähettämällä viestin tornikotkat@gmail.com

Johtajien yhteystiedot | Seikkailijaohjelma

Partioasu | Retket ja leirit | Hyvä tietää

 

Seikkailijaohjelma:

Seikkailijoiden kaksivuotinen perusohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta sekä neljästä jaksosta eli ilmansuunnasta. Jaksojen nimet ovat Pohjoinen, Etelä, Länsi ja Itä. Ne tehdään edellämainitussa järjestyksessä. Kussakin ilmansuunnassa on noin 20 perusaktiviteettia ja lisäksi jokaisessa pääilmansuunnassa on 1 - 5 meripartioaktiviteettia.

Seikkailijoille on tarjolla yhteensä 52 taitomerkkiä eri aiheista. Tarkoituksena on tehdä vähintään yksi taitomerkki jokaisen ilmansuunnan aikana. Meripartiolaiset tekevät jokaisen pääilmansuunnan aikana tavallisen taitomerkin sijasta yhden neljästä meripartiotaitomerkistä.

Jokaiseen pääilmansuuntaan kuuluvat seuraavat elementit:

Kolmas seikkailijavuosi koostuu väli-ilmansuunnista. Niitä voi suorittaan 0-4 ennen siirtymistä tarpojiin. Väli-ilmansuunta on yhden teeman ympärille koottu suorituskokonaisuus. Väli-ilmansuunnat ovat:

Jokaisesta väli-ilmansuunnasta saa merkin. Väli-ilmansuuntia voidaan generoida jatkossa lisää, mm. piirin kehyhankkeesta voi tehdä väli-ilmansuunnan.

Seikkailijan partioasu:

 

Seikkailijoilla, tarpojilla, samoajilla, vaeltajilla ja johtajilla on kaikilla samanlaiset partioasut, joita käytetään kaikissa juhlatilaisuuksissa, mm. paraatissa, joulujuhlissa ja riihityksessä.

Partioasu on seuraava:

Merkkien sijoitus partiopaitaan

Seikkailijaikäkauden väri on oranssi.

Oikea tasku

Oikea hiha


Vasen hiha

Kaikki asusteet ja partiohuivin saa ostaa esimerkiksi Scandinavian Outdoor Storesta (Hansa tai Kuninkoja). Jokainen uusi tornikotka saa huivimerkin lupauksenantotilaisuudessa, joka järjestetään aina joulukuussa.

 

Retket ja leirit:

 

Viikoittaisten kokousten lisäksi Tornikotkien seikkailijat osallistuvat retkille ja leireille ympäri vuoden. Syksyisin seikkailijat pitävät yhden tai kaksi viikonloppuretkeä, jonka lisäksi kaikki vartiot osallistuvat Hyypiön Hiippailuihin, joka on Tornikotkien, Tornipääskyjen ja Tuulihaukkojen yhteinen partiotaitokisa. Lisäksi Lounais-Suomen partiopiiri ja Suomen Partiolaiset järjestävät kisoja kolmesti vuodessa.
Keväällä seikkailijaretken lisäksi on tiedossa Tornipääskyjen kanssa yhdessä järjestettävä 3-4 päiväinen talvileiri, joka ajoittuu aina hiihtolomaviikolle. Kevään päättää koko lippukunnan yhteinen riihitys. Kesällä on luvassa 5-9 päivän mittainen kesäleiri.

Jos on jotain, mistä johtajien olisi hyvä tietää retkellä, vanhempien kannattaa ottaa yhteyttä johtajiin jo etukäteen (esim. lääkitykset, sairaudet).

Retkimaksut

Retket, leirit ym. tapahtumat maksavat aina erikseen, pituudesta ja paikasta riippuen. Osallistumismaksuilla katetaan ruokamenot, kuljetus, majoitus ja askartelu ym. kulut. Emme siis tee voittoa retkimaksuilla. Retkimaksuja maksettaessa laskun viestiosassa tulee ilmetä kuka maksaa ja mitä eli lapsen nimi ja retkiajankohta. Tarkemmat laskutustiedot tulee aina retkikirjeen mukana. Yleensä seikkailijoiden omat retket maksetaan suoraan omalle johtajalle.

Kaikista retkistä ja leireistä tiedotetaan hyvissä ajoin kirjeitse. Ilmoittautuminen tapahtuu kirjallisesti ja se on sitova. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viikkoa ennen retkeä (poikkeuksena sairastapaukset). Peruutuksen myöhästyminen tai peruuttamatta jättäminen velvoittaa maksamaan maksun.

Mitä mukaan?

Jokaisen retkikirjeen mukana tulee tarvittavien varusteiden luettelo. Retken pituus ja vuodenaika vaikuttavat varusteisiin ja niiden määrään. Kalliiden kameroiden yms. Mukaan ottamista kannattaa harkita. Kännyköiden mukaan ottaminen retkille on kielletty. Retken johtajalla on mukanaan puhelin, joten tarpeen vaatiessa saamme yhteyden sudenpennun kotiin.

Tässä yleisimpiä mukaan otettavia varusteita:

Pakkaaminen

Hyvä tietää:

 

Jäsenmaksu
Loka-marraskuussa jokaisen postiluukusta tipahtaa vuosittainen jäsenmaksulappu. Jäsenmaksu sisältää mm. vakuutuksen seuraavan vuoden partiotapahtumiin (toissijainen tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta). Lippukuntamme sihteeri ilmoittaa kaikkien uusien jäsenten tiedot Suomen Partiolaisten jäsenrekisteriin. Jäsenmaksuasioissa ym. kannattaa ottaa yhteys lippukuntamme sihteeriin.

Tiedottaminen
Tiedotamme aina kokousmuutoksista, seuraavassa kokouksessa tarvittavista varusteista, retkistä ja vierailuista erillisellä kirjeellä, jonka saa kokouksessa. Aina voi myös soittaa omalle johtajalle, jos jotain kysyttävää ilmenee. Johtajille on hyvä ilmoittaa osoitteenmuutoksesta.

Muutaman kerran vuodessa ilmestyy myös lippukunnan oma jäsentiedote Tonik-extra, joka lähetetään postissa jokaisen kotiin. Tonik-extrassa tiedotetaan usein erilaisista lippukunnan tapahtumista. Etusivulle Yhteystiedot Tapahtumakalenteri Etusivulle

Takaisin ylös