Etusivulle

Kolo

 

KoloTornikotkien kokoontumispaikka eli kolo sijaitsee Martin srk-talon alakerrassa osoitteessa Temppelinkatu 1. Lippukunnan pienryhmät kokoontuvat viikoittain kololla.

Lippukunnan kolo on aina perustamisvuodesta 1937 ollut srk-talolla, mutta nykyisellä paikalla se on ollut vasta vuodesta 1950-luvun paikasta. Kolon tilalla oli ennen srk:n kirkkoherranvirasto. Vuonna 1987 kololla tehtiin suuri remontti jolloin vanhat paneeliseinät pestiin, katto uusittiin, maalattiin ja lisättiin kaappeja. Myöhemmin 1990- luvun puolivälissä paljeoven paikalle rakennettiin väliseinä, joka jakaa kolon vartioiden ja johtajiston puoliin. Kolo on vuosien saatossa muotoutunut näköisekseen ennen kaikkea käyttötarpeiden mukaan, sillä kolo on nimenomaan toimintaa varten.

Kolon sisustuksesta huokuu vanhat perinteet. Kolon seiniltä löytyy vanhoja valokuvia, leirijulisteita ja erilaisia muistoesineitä, jotka ovat pudonneet monta kertaa, mutta liimalla ne on aina saatu kuntoon.

Tornikotkilla on oman kolonsa lisäksi käytössä alakerran salit ja srk-talon kellarissa sijaitseva varasto, jossa säilytetään lpk:n runsasta retki- ja leirikalustoa.

Etusivulle Yhteystiedot Tapahtumakalenteri Etusivulle