Etusivulle

 
 
 
 
 
 
 
Toiminta - Sudenpennut

Sudenpennut | Seikkailijat | Tarpojat | Samoajat | Vaeltajat | Johtajisto | Hallitus

Tornikotkissa toimii kaksi reipasta sudenpentulaumaa. Sudenpennut ovat 7-9 vuotiaita, mutta ensimmäiselle luokalle menevä kuusivuotias on tervetullut reippaaseen joukkoomme. Lippukunnassamme sudenpentujen johtajana toimii aina täysi-ikäinen partiojohtaja.

Sudenpennut kokoontuvat viikoittain kololle leikkimään ja oppimaan uusia asioita, joita ei koulussa opeteta. Sudenpennut tekevät omia retkiä ympärivuoden ja osallistuvat lisäksi lippukunnan toimintaan.

Me laumanjohtajat teemme parhaamme, että kokonaisuus on monipuolinen, hauska ja lapsia kiinnostava. Tavoitteenamme on, että jokainen sudenpentu viihtyisi laumassaan. Kysykää reippaasti, kun kaipaatte tietoja.

Sudenpentulaumat kokoontuvat kololla tiistaisin klo 18-19. Poikkeavasta kokousajasta ja -paikasta ilmoitetaan aina erikseen.

Huom! Otamme uusia jäseniä vastaan vuoden ympäri. Mukaan voit ilmoittautua ottamalla yhteyttä sudenpentulaumanjohtajiin tai lähettämällä viestin tornikotkat@gmail.com

Uudet jäsenet voivat myös ilmoittautua mukaan toimintaan tulemalla kolollemme ti 22.8.2023 klo 1730 (osoite on Temppelinkatu 1).

 

Laumanjohtajien yhteystiedot | Sudenpentuohjelma

Sudenpentujen partioasu | Retket | Hyvä tietää

 

Sudenpentuohjelma:

Sudenpentutoiminnan runkona on sudenpentujen seikkailuohjelma, josta laumanjohtajat soveltavat omalle laumalleen luontuvan kokonaisuuden. Sudenpentu kasvaa leikkien ja itse tehden omien henkilökohtaisten edellytysten mukaan. Sudenpentujen seikkailuohjelman kasvatuksellinen ydin on partioaate. Se on puettu sanoiksi sudenpentujen tunnuksessa, lupauksessa ja laissa.

Sudenpentulupaus
Lupaan parhaani mukaan
rakastaa Jumalaani
toteuttaa sudenpentujen lakia
ja olla toisille avuksi joka päivä.

Sudenpentujen tunnus
Tahdon tehdä parhaani.

Sudenpentujen laki
Sudenpentu on reipas ja rehellinen

Sudenpennun partiopolku etenee näin:

Kolmantena vuotena suoritettava Susi-merkki on ns siirtymävaihe, jonka jälkeen sudenpentu jättää lauman ja jatkaa vartioon samojen kavereiden kanssa.

 

 

Sudenpentujen partioasu:

Sudenpentujen partioasu on seuraava:

Kun lapsi aloittaa partion, on hyvä hankkia partiohuivi. Partiohuivin  saa ostaa itse esimerkiksi Scandinavian Outdoor Storesta (Hansa tai Kuninkoja). Jokainen uusi tornikotka saa huivimerkin lupauksenantotilaisuudessa, joka järjestetään aina joulukuussa.

Muiden varusteiden hankinnalla ei ole kiire. Kun hankinta tulee ajankohtaiseksi, kannattaa kysyä johtajalta neuvoa ennen uusien vaatteiden ostamista.

Oheisesta kuvasta selviää, miten merkit ommellaan partiopuseroon.

 

Retket:

Viikoittaisten tapahtumien lisäksi toimintaamme kuuluu vuoden aikana syys- ja kevätretki sekä riihitys ja kesäleiri.

Retket ovat yhden tai kahden yön mittaisia ja kesäleiri yleensä kolme yötä. Kaikista retkistä ja leireistä tulee hyvissä ajoin tietoa lapsen mukana kotiin kirjeitse.

Mitä mukaan?

Jokaisen retkikirjeen mukana tulee tarvittavien varusteiden luettelo. Retken pituus ja vuodenaika vaikuttavat varusteisiin ja niiden määrään. Kalliiden kameroiden yms. Mukaan ottamista kannattaa harkita. Kännyköiden mukaan ottaminen retkille on kielletty. Retken johtajalla on mukanaan puhelin, joten tarpeen vaatiessa saamme yhteyden sudenpennun kotiin.

Tässä yleisimpiä mukaan otettavia varusteita:

 

Pakkaaminen

 

Retkimaksut

Retket, leirit ym. tapahtumat maksavat aina erikseen, pituudesta ja paikasta riippuen. Osallistumismaksuilla katetaan ruokamenot, kuljetus, majoitus ja askartelu ym. kulut. Emme siis tee voittoa retkimaksuilla.  Retkimaksuja maksettaessa laskun viestiosassa tulee ilmetä kuka maksaa ja mitä eli lapsen nimi ja retkiajankohta. Tarkemmat laskutustiedot tulee aina retkikirjeen mukana.

Ilmoittautuminen retkille on sitova. Tämän takia mahdolliset peruutukset tulee tehdä viikkoa ennen retkeä (poikkeuksena sairastapaukset). Peruutuksen myöhästyminen tai peruuttamatta jättäminen velvoittaa maksamaan retkimaksun.

 

Hyvä tietää:

 

Vaatetus
Aloitamme kokouksen lähes aina ulkoleikillä, joten olisi hyvä jos lapsella olisi yllään säänmukaiset vaatteet ( jotka saavat myös likaantua ). Lapsen vaatteet olisi hyvä myös nimetä. Partiotapahtumissa käytämme AINA partiohuivia!

Jäsenmaksu
Lippukuntamme sihteeri ilmoittaa kaikkien uusien sudenpentujen tiedot Suomen Partiolaisten jäsenrekisteriin. Jäsenmaksuasioissa ym. kannattaa ottaa yhteys lippukuntamme sihteeriin tai lippukunnanjohtajaan.

Tiedottaminen
Tiedotamme aina kokousmuutoksista, seuraavassa kokouksessa tarvittavista varusteista, retkistä ja vierailuista erillisellä kirjeellä, jonka sudenpentu saa kokouksessa. Kannattaa siis aina kysellä lapselta, onko jotain kirjettä annettu kokouksessa tai muuten kerrottu jotain tärkeää. Aina voi myös soittaa laumanjohtajille, jos jotain kysyttävää ilmenee. Johtajille olisi hyvä ilmoittaa lapsen osoitteenmuutoksista tms.

Muutaman kerran vuodessa ilmestyy myös lippukunnan oma jäsentiedote Tonik-extra, joka lähetetään postissa jokaisen kotiin. Tonik-extrassa tiedotetaan usein erilaisista lippukunnan tapahtumista (jotka tosin eivät aina koske sudenpentuja).

HUOM!

Laumanjohtajien olisi myös hyvä tietää kaikista lapsen sairauksista ja lääkityksestä sekä muista asioista, jotka saattavat tulla esille kokouksissa tai retkillä (esim. päänsärkytaipumus, ADHD, yökastelu ). Kaikkia tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti!

Takaisin ylös