Etusivulle

 
 
tarpoja
 
seikkailija
 
partipaita
 
 
 
 
 
Toiminta - Tarpojat

Sudenpennut | Seikkailijat | Tarpojat | Samoajat | Vaeltajat | Johtajisto | Hallitus

Tarpojat ovat uuden ohjelman mukaisesti 12–15-vuotiaita partiolaisia.

Vartiot ovat erillisryhmiä. Ohjelmaan kuuluu koko ikäkauden yhteistä toimintaa, jossa toimitaan yhteisryhmässä. Vartiossa on 4–12 tarpojaa.

Tarpojat kokoontuvat kerran viikossa, jonka lisäksi on koko ikäkauden tarpoja toimintaa 1–2 kuukauden välein; nämä voivat olla myös leirejä tai retkiä.

Ryhmällä on vartionjohtaja (lähijohtaja) samoajista. Vartionjohtaja vastaa ryhmän viikoittaisesta toiminnasta.

Tarpojavartiosta vastaava aikuinen suunnittelee toimintaa lähijohtajan kanssa, seuraa ryhmän toiminnan laatua, toteuttaa vaativia aktiviteetteja sekä yllätyksiä ja huippujuttuja, joihin vartiojohtajan resurssit eivät riitä. Aikuinen myös käsittelee ryhmässä esiin tulevia vaikeita aiheita ja toimii silloin, kun häntä tarvitaan.

Huom! Otamme uusia jäseniä vastaan vuoden ympäri. Mukaan voit ilmoittautua lähettämällä viestin tornikotkat@gmail.com

Johtajien yhteystiedot | Tarpojaohjelma

Partioasu | Retket | Hyvä tietää

 

Tarpojaohjelma:

Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Jokaisessa tarpossa on pakollisia ja valinnaisia aktiviteetteja. Tarpon loppuhuipennus on majakka, jossa tarpojavartio hyödyntää aktiviteeteissa oppimiaan taitoja. Tarpojaohjelmassa on jatkotarppoja, joiden myötä tarpojaikäkausi voi tarvittaessa jatkua kolmanteen vuoteen saakka. Yhteensä tarpoja- ja seikkailijaohjelma kestävät viisi vuotta. Tarpojaohjelman päätösmerkki on Kimin hymy.

Partiopiiri tai alue järjestää tarpojille vuosittain tarpojien taitopäivät, tarpojakisat sekä piirimajakan. Piirimajakka on tarkoitettu lippukunnille, jotka eivät pysty järjestämään omaa majakkaa. SP järjestää vuosittain tarpojien SM-kisat. Tarpojat osallistuvat muihin valtakunnallisiin tapahtumiin lippukunnan harkinnan mukaan. He voivat osallistua myös valtakunnalliselle suurleirille.

Tärkeintä tarpojaohjelmassa on yhdessä toimiminen, kokemukset kavereiden kanssa, hyödylliset aktiviteetit ja vartion omien juttujen syntyminen.

 

Tarpojan partioasu:

Seikkailijoilla, tarpojilla, samoajilla, vaeltajilla ja johtajilla on kaikilla samanlaiset partioasut, joita käytetään kaikissa juhlatilaisuuksissa, mm. paraatissa, joulujuhlissa ja riihityksessä.

Partioasu on seuraava:

Merkkien sijoitus partiopaitaan

Tarpojaikäkauden väri on violetti.

Vasen tasku

Oikea tasku

Oikea hiha


Vasen hiha

Kaikki asusteet ja partiohuivin saa ostaa esimerkiksi Scandinavian Outdoor Storesta (Hansa tai Kuninkoja). Jokainen uusi tornikotka saa huivimerkin lupauksenantotilaisuudessa, joka järjestetään aina joulukuussa.

 

 

Retket ja leirit:

Viikoittaisten kokousten lisäksi Tornikotkien tarpojat osallistuvat retkille ja leireille ympäri vuoden. Syksyisin tarpojat pitävät yhden tai kaksi viikonloppuretkeä, jonka lisäksi kaikki vartiot osallistuvat Hyypiön Hiippailuihin, joka on Tornikotkien, Tornipääskyjen ja Tuulihaukkojen yhteinen partiotaitokisa. Lisäksi Lounais-Suomen partiopiiri ja Suomen Partiolaiset järjestävät kisoja kolmesti vuodessa.
Keväällä tarpojaretken lisäksi on tiedossa Tornipääskyjen kanssa yhdessä järjestettävä 3-4 päiväinen talvileiri, joka ajoittuu aina hiihtolomaviikolle. Kevään päättää koko lippukunnan yhteinen riihitys. Kesällä on luvassa 5-9 päivän mittainen kesäleiri.

Jos on jotain, mistä johtajien olisi hyvä tietää retkellä, vanhempien kannattaa ottaa yhteyttä johtajiin jo etukäteen (esim. lääkitykset, sairaudet).

Retkimaksut

Retket, leirit ym. tapahtumat maksavat aina erikseen, pituudesta ja paikasta riippuen. Osallistumismaksuilla katetaan ruokamenot, kuljetus, majoitus ja askartelu ym. kulut. Emme siis tee voittoa retkimaksuilla. Retkimaksuja maksettaessa laskun viestiosassa tulee ilmetä kuka maksaa ja mitä eli lapsen nimi ja retkiajankohta. Tarkemmat laskutustiedot tulee aina retkikirjeen mukana. Yleensä tarpojien omat retket maksetaan suoraan omalle johtajalle.

Kaikista retkistä ja leireistä tiedotetaan hyvissä ajoin kirjeitse. Ilmoittautuminen tapahtuu kirjallisesti ja se on sitova. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viikkoa ennen retkeä (poikkeuksena sairastapaukset). Peruutuksen myöhästyminen tai peruuttamatta jättäminen velvoittaa maksamaan maksun.

Mitä mukaan?

Jokaisen retkikirjeen mukana tulee tarvittavien varusteiden luettelo. Retken pituus ja vuodenaika vaikuttavat varusteisiin ja niiden määrään. Kalliiden kameroiden yms. Mukaan ottamista kannattaa harkita. Kännyköiden mukaan ottaminen retkille on kielletty. Retken johtajalla on mukanaan puhelin, joten tarpeen vaatiessa saamme yhteyden sudenpennun kotiin.

Tässä yleisimpiä mukaan otettavia varusteita:

Pakkaaminen

Hyvä tietää:

Jäsenmaksu
Loka-marraskuussa jokaisen postiluukusta tipahtaa vuosittainen jäsenmaksulappu. Jäsenmaksu sisältää mm. vakuutuksen seuraavan vuoden partiotapahtumiin (toissijainen tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta). Lippukuntamme sihteeri ilmoittaa kaikkien uusien jäsenten tiedot Suomen Partiolaisten jäsenrekisteriin. Jäsenmaksuasioissa ym. kannattaa ottaa yhteys lippukuntamme sihteeriin.

Tiedottaminen
Tiedotamme aina kokousmuutoksista, seuraavassa kokouksessa tarvittavista varusteista, retkistä ja vierailuista erillisellä kirjeellä, jonka saa kokouksessa. Aina voi myös soittaa omalle johtajalle, jos jotain kysyttävää ilmenee. Johtajille on hyvä ilmoittaa osoitteenmuutoksesta.

Muutaman kerran vuodessa ilmestyy myös lippukunnan oma jäsentiedote Tonik-extra, joka lähetetään postissa jokaisen kotiin. Tonik-extrassa tiedotetaan usein erilaisista lippukunnan tapahtumista.

 

Takaisin ylös